Какви са видовете диаманти


Какви са видовете диаманти

Има три основни вида диаманти:

Ето ги на снимката, по ред:
Основните видове диаманти:
Кръгли и квадратни матови диаманти практически не се различават по външния вид на готовата картина. Само ако се приближите и погледнете по-отблизо, тогава можете да видите - облицована е с квадрати или кръгли кристали. Картините блестят с елмазени кристали.

В сравнение с интензивността на труда.
Кръглите кристали се считат за по-малко трудоемки в работата. Причината е, че при кръгло полагане - не е необходимо да нагласяте диамантите равномерно един към друг и няма притеснения за пролуките, защото те са еднакви навсякъде.

Равномерни празнини при полагане на кръгли диаманти
А в квадратните, тогава всичко върви плътно диамант към диамант, тогава може да се появи малка празнина. Това не е страшно, защото с ръчна работа е невъзможно да се постигне чистота и равномерност на машината.

И като правило пролуките са много малки, видими само от близко разстояние и през светлината. И когато картината е готова и виси на стената, всичко изглежда равномерно и красиво.

За по-голяма равномерност, когато оформяте с квадратни диаманти, винаги съветвам шахматен модел или да използвате коректор за гоблени. Повече подробности можете да прочетете и разгледате тук.

Разлика в размера.
Освен това кръглите диаманти са малко по-големи от квадратните. В тази статия: (тук) ги сравнявам по размер и изчислявам, че за комплект от 30x40 см поставянето на квадратни кристали е по-трудно от кръглите кристали с 20% само поради разликата в броя на частите.

Въпреки това, нашите клиенти в 60% избират оформлението с квадратни диаманти.
Тук обикновено въпросът е за това с кого е по-свикнал и по-удобен за работа. И също така се смята, че картините с пълно оформление на квадратни диаманти са по-трайни и лесни за грижа.

Освен това, тъй като вече сме изчислили, че в картина 30x40 см с квадратни кристали има 20% повече детайли, тогава тази картина ще бъде 20% по-ясна и по-детайлна в същия размер, отколкото ако е изложена с кръгли диаманти.

Но с всички предимства на поставянето на квадратни диаманти, за дете бих посъветвал да изберете комплект с кръгли камъчета. Защото излагането със стилус е много по-безопасно от остри пинсети.

Кръгли прозрачни кристали се отделно.
За разлика от матовите кръгли и квадратни кристали,  блестящите прозрачни кристали блестят. Те са по-големи от останалите. Ако квадрат - 2,5 мм, кръгъл мат 2,8 мм, а след това кръгъл прозрачен - 4 мм.

Отдавна е ясно, че прозрачните стъклени кристали са добри за красиви цветя, където самите цветя блестят ярко, за пеперудки, за животни, пейзажи с лунна светлина, залези. 

Но се случва да ме питат дали е възможно да направя портрет с кръгли брилянтни диаманти от снимка.

Първоначално имаше опити  да направим такива комплекти. Но стана ясно, че получените снимки не са много красиви. Поради  палитра и много ярки цветове е почти невъзможно да се съчетаят естествените нюанси.

Няма коментари за тази публикация.

Напиши коментар

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка до офиса на еконт

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители