Как да лакирате картина по номера?


Как да лакирате картина по номера?

Как да лакирате картина по номера?

Не е тайна, че завършена картина за оцветяване с числа често се влошава под въздействието на околната среда. Сред враждебните фактори са сухота в помещението, голяма влажност, прах и други замърсявания. Защитата е една от основните причини, поради които трябва да лакирате готовата си картина. Освен това добавя грация към картината, разкривайки цветовете и подобрявайки възприятието.

Какъв лак да покриете картината по номера

Тъй като всички картини са нарисувани с числа с акрил, мнозина се чудят кой лак да изберат? За такива картини се препоръчва използването на матови или гланцови лакове. Те образуват прозрачен тънък слой, който не се отмива с вода. Можете да ги закупите в нашия онлайн магазин в секцията с аксесоари за рисуване.  Един буркан обикновено  е достатъчен за 2-3 картини по номера.

Мат - прави платното кадифено. Ако платното ще виси в добре осветена стая, в стая с преобладаване на светли нюанси в интериора, близо до прозорец, тогава тази опция е най-добрата за вашата работа.
Гланцов - засилва блясъка и яркостта на нюансите. Подходящ за картина, ако е поставена на стена, която не е изложена на естествена слънчева светлина..

Как да лакирате картина по номера

Лакът се нанася в течна форма върху вече изсъхнало платно, 1-2 дни след завършването на картината. Препоръчително е бурканчето да се разклати малко преди процедурата. За да го приложите, художниците обикновено вземат широка четка, но ако оцветяването е 40x50 см или дори по-малко, тогава можете да използвате най-голямата четка от комплекта. Необходимо е да се прилага с широки щрихи, слизащи отгоре надолу. Изсипете малко количество течност върху четката. За да избегнете зацапвания, разтрийте добре лака върху повърхността.

След 15 минути, когато лакът вече е малко изсъхнал, монтирайте рамка под ъгъл към стената (предната страна). След няколко часа вашият шедьовър вече може да бъде окачен на желаното място в къщата.

Няма коментари за тази публикация.

Напиши коментар

Подобни публикации

Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка 13 Nov 2021
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка ..
0   1513
Прочетете още
Акрилните бои са сухи! Какво да правя?
Акрилните бои са сухи! Какво да правя? 15 Nov 2021
Акрилните бои са сухи! Какво да правя?..
0   2938
Прочетете още

Как да лакирате картина по номера?

Декоративна рамка за картини  F3

Декоративна рамка за картини F3

Дървени Рамки за картини и гоблени, Декоративна рамка за диамантена мозайка и картини по номера. Размер 40- 50 см.Предлагаме различни цветове. Рамката е изработена от висококачествени материали. ..

27.00 лв.

ЛАК МАТОВ -100 МЛ

ЛАК МАТОВ -100 МЛ

Aкpилният лaк  е отличнa зaщитa зa Картини по номера. Bнимaвaйте дa не се пpилaгa, докaто боятa не изсъxне нaпълно. Предава изключителен блясък и здравина. Пpепоpъчително е дa се пpилaг..

7.00 лв.

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка до офиса на еконт

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители