Как да се направим гоблен с диаманти?


Как да се направим гоблен с диаманти?

Най- добрите съвети как да се направим гоблен с диаманти. 5 лесни стъпки

ВНИМАНИЕ! ВАЖНО! Запазете всички пликчета, стикери с номера на опаковка и кутията/опаковките до края на работа! НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ НИЩО, ДОКАТО НЕ СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА!

Как да изложите диамантена мозайка?

СТЪПКА 1: Подгответе площадката: добро осветление и всички необходими материали за работа (включени в комплекта)

СТЪПКА 2: Върху лепилната основа се нанася защитен слой хартия/фолио. Трябва внимателно да отлепите малко парче от защитния слой и след това да продължите да залепите камъчетата към основата.

СТЪПКА 3: Когато приключите работата си, за да фиксирате по-добре камъните, трябва да оставите картината под натиск, така че камъните да прилепнат още по-добре към основата! Или вземете точилка, поставете кърпа отгоре и, натискайки камъните, прокарайте точилката върху картината.

СТЪПКА 4: По време на работа възниква проблем по отношение на изтриване на картината от прах или измиване със силно замърсяване. За да можете да се грижите за продукта, изработен от кристали, се препоръчва да го покриете с лак преди рамкиране. Това е надежден начин да избегнете проливане, загуба на яркост на цвета, излагане на сух въздух.

Лакът помага на кристалите да се слепят, така че ако един диамант се отлепи от основата, лакът ще го задържи на място.

Матовият акрилен лак е най-подходящ за покритие. Може да се продава в спрей или в бутилка. Лакът за бутилка се нанася на 2 слоя върху повърхността на картината.

СТЪПКА 5: Украсете диамантената мозайка в работилницата за рамкиране или можете да се закупите готова рамка в нашия магазин. Ако искате да гоблен да се стои вечно, по-добре е да декорирате под обикновено стъкло (антирефлексът ще направи блясъка по-слаб)! Камъните се държат добре върху платното, но ако с течение на времето (след 2 години) започнат да падат, залепете слабите места с бяло лепило  и тогава можете да се насладите на трептене на камъните през цялото време и без стъкло)

Какви изненади могат да възникнат по време на работа?

- Поставяйки мозайка, понякога можете да се натъкнете на дефектни камъни. Не е проблем. Общото количество диаманчета в комплекта надвишава необходимото за завършване на мозайката. Маржът обикновено е +10%;

- Понякога се случва малки участъци от основата да не са добре обработени с лепило или да е изсъхнала. В този случай използвайте силикатно лепило, като отново преминете през тези зони. Но в комплекти от Арт хобби това е нещо не се случва! Защото много сме държим на качеството.

Прочетете информацията, за да разберете какво е диамантена бродерия. Написаното по-нагоре е обща информация и обяснение за тази техника.

СЪВЕТ: КОЛКОТО ПО-ГОЛЯМА Е РАЗМЕРА НА МОЗАЙКАТА, ТОЛКОВА ПО-ДЕТАЙЛНА И ПО-ДОБРА ЩЕ БЪДЕ!


Няма коментари за тази публикация.

Напиши коментар

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка до офиса на еконт

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители