Изкуство по Фън Шуй


Изкуство по Фън Шуй

Изкуство по Фън Шуй – на какво трябва да обърнем внимание при избирането на картина по номера?

Изкуство в спалнята

За да спиш спокойно съвсем не е достатъчно да си платиш данъците и готово. Фън Шуй допуска червен цвят по стените, но частично, само над леглото. Но в никакъв случай тапети с цветя, дори живи цветя не трябва да се поставят в спалнята! Отчасти това изискване е разбираемо и закономерно – през нощта цветята отнемат кислорода от въздуха и могат да възникнат проблеми със съня. Макар че е интересно, колко цветя трябва да има в една спалня за да не може човек да диша? Китайското учение е против растенията и заради това, че те отнемат енергията на спящия човек. 

Всякаква друга картина по номера срещу леглото ще бъде доста уместна. Особено, ако събуждайки се виждате нещо жизнерадостно.  По-добре е да е лято.

На кого не е приятно да заспива под звуците на ромоляща вода, усещайки се като край поток, фонтан, край морето или езеро. Отново не! Никакви изкуствени водопади в спалнята. Същото се отнася и до картините с вода – водопади, реки и ли морета. Това води до неразбирателство в семейството.

Забраната се отнася също и до фотографии на децата, родителите, приятелите, въобще на който и да е портрета; също така са забранени и изображения на животни.

Не е добре в спалнята да държите меки играчки и кукли (дори и скъпи за колекция). Те внасят емоции от детството и отвличат от любовта.

Все пак какво може да се държи в спалнята според Фън Шуй? Може само свои портрети, желателно върху платно и нарисувани с маслени бои. Пейзажите да са пролетни, летни или зимни, може да се поставят натюрморти с плодове. Това ще укрепи семейния живот.

Полезни са керамичните вази, съдове, статуетки и чинии. Те ще укрепят семейните ценности.

Холът (гостната стая) по зони.

Зоните в апартамента имат положително значение – това са зоните на парите, здравето и т.н. В хола се поставят много фигурки на животни. Ако от прозореца се вижда болница или друго негативно заведение, най-удачно е да поставите на прозореца фигурка на костенурка. Нямате пари, или не ви достигат – ще ви помогнат нашите картини за пари и късмет.

Ако сте неспокойни, картината на сова ще ви помогне да успокоите нервите си.

Ако искате да имате деца, си намерете картината по номера със щъркел или с деца. 

Картини на почти всички известни животни ще бъдат също от полза. Риби, слонове, тигри, дракони…, според Фън Шуй, ще ви осигурят щастие.  Също изображенията на вода – фонтани, растения. На живо и в картини.

На югозападната стена на хола в никакъв случай не окачвайте картини с теми на самота. Най-добре е там да поставите картина с ярки цветя (червени или оранжеви), или със слънчев морски пейзаж. А на северната следва да поставите с планински или водни мотиви.

В елементите на мебелите и картините не бива да има кръстове, чудовища или подобни орнаменти, защото ще привличат лоша енергия.

Кухнята и храносмилането по Фън Шуй.

В зоната, където стои печката е по-добре да се използват изображения или предмети със зелен цвят – картини с гора или други пейзажи.

На югоизток не поставяйте картини със сребърни, златни или бели тонове. На юг избягвайте сини и черни отенъци, на югозапад още и зелени.

На североизток не поставяйте правоъгълни предмети и картини, на север – квадратни. На изток са забранени червените изображения.

Малка забележка, която не се отнася към изкуството: когато готвите, проветрявайте кухнята. Защото миризмата на яденето, колкото и да е вкусно, може да привлече отрицателната енергия Ша. Не се плашете, орнаментите с растения в пастелни тонове могат да победят Ша, по-точно, ще привлекат дружелюбната положителна енергия Ци.

Детската стая.

Зоните в стаята – игрова, учебна и спалня, трябва да бъдат разделени и по цвят.

Ако детето има бюро, внимавайте да не закачи зад гърба си нарисувани чудовища от анимационните филми. А и самите вие не поставяйте там картини с диви животни и вода.

Ярки картини, мебели – всичко това е хубаво за децата. Зарадвайте се, ако вашето дете е налепило по стените на стаята си разноцветни плакати – това означава, че вашето дете има нюх за енергията Ци.


Няма коментари за тази публикация.

Напиши коментар

Подобни публикации

Вземи с Бонус точки
Вземи с Бонус точки 01 Oct 2020
Всеки регистриран в сайта art-hobby.com потребител, при поръчка на продукт и заплащане цената на същ..
0   2196
Прочетете още
Диамантен гоблен Икона на св. Николай Чудотворец
Диамантен гоблен Икона на св. Николай Чудотворец 12 Nov 2021
Диамантен гоблен Икона на св. Николай Чудотворец..
0   852
Прочетете още
Диамантени гоблени Мандала
Диамантени гоблени Мандала 01 Oct 2020
Чували ли сте думата Диамантен гоблен мандала? Научете какво се крие зад нея, какво символизира манд..
0   4303
Прочетете още
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка 13 Nov 2021
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка ..
0   1659
Прочетете още

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка до офиса на еконт

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители