Изкуство по Фън Шуй


Изкуство по Фън Шуй

Изкуство по Фън Шуй – на какво трябва да обърнем внимание при избирането на картина по номера?

Изкуство в спалнята

За да спиш спокойно съвсем не е достатъчно да си платиш данъците и готово. Фън Шуй допуска червен цвят по стените, но частично, само над леглото. Но в никакъв случай тапети с цветя, дори живи цветя не трябва да се поставят в спалнята! Отчасти това изискване е разбираемо и закономерно – през нощта цветята отнемат кислорода от въздуха и могат да възникнат проблеми със съня. Макар че е интересно, колко цветя трябва да има в една спалня за да не може човек да диша? Китайското учение е против растенията и заради това, че те отнемат енергията на спящия човек. 

Всякаква друга картина по номера срещу леглото ще бъде доста уместна. Особено, ако събуждайки се виждате нещо жизнерадостно.  По-добре е да е лято.

На кого не е приятно да заспива под звуците на ромоляща вода, усещайки се като край поток, фонтан, край морето или езеро. Отново не! Никакви изкуствени водопади в спалнята. Същото се отнася и до картините с вода – водопади, реки и ли морета. Това води до неразбирателство в семейството.

Забраната се отнася също и до фотографии на децата, родителите, приятелите, въобще на който и да е портрета; също така са забранени и изображения на животни.

Не е добре в спалнята да държите меки играчки и кукли (дори и скъпи за колекция). Те внасят емоции от детството и отвличат от любовта.

Все пак какво може да се държи в спалнята според Фън Шуй? Може само свои портрети, желателно върху платно и нарисувани с маслени бои. Пейзажите да са пролетни, летни или зимни, може да се поставят натюрморти с плодове. Това ще укрепи семейния живот.

Полезни са керамичните вази, съдове, статуетки и чинии. Те ще укрепят семейните ценности.

Холът (гостната стая) по зони.

Зоните в апартамента имат положително значение – това са зоните на парите, здравето и т.н. В хола се поставят много фигурки на животни. Ако от прозореца се вижда болница или друго негативно заведение, най-удачно е да поставите на прозореца фигурка на костенурка. Нямате пари, или не ви достигат – ще ви помогнат нашите картини за пари и късмет.

Ако сте неспокойни, картината на сова ще ви помогне да успокоите нервите си.

Ако искате да имате деца, си намерете картината по номера със щъркел или с деца. 

Картини на почти всички известни животни ще бъдат също от полза. Риби, слонове, тигри, дракони…, според Фън Шуй, ще ви осигурят щастие.  Също изображенията на вода – фонтани, растения. На живо и в картини.

На югозападната стена на хола в никакъв случай не окачвайте картини с теми на самота. Най-добре е там да поставите картина с ярки цветя (червени или оранжеви), или със слънчев морски пейзаж. А на северната следва да поставите с планински или водни мотиви.

В елементите на мебелите и картините не бива да има кръстове, чудовища или подобни орнаменти, защото ще привличат лоша енергия.

Кухнята и храносмилането по Фън Шуй.

В зоната, където стои печката е по-добре да се използват изображения или предмети със зелен цвят – картини с гора или други пейзажи.

На югоизток не поставяйте картини със сребърни, златни или бели тонове. На юг избягвайте сини и черни отенъци, на югозапад още и зелени.

На североизток не поставяйте правоъгълни предмети и картини, на север – квадратни. На изток са забранени червените изображения.

Малка забележка, която не се отнася към изкуството: когато готвите, проветрявайте кухнята. Защото миризмата на яденето, колкото и да е вкусно, може да привлече отрицателната енергия Ша. Не се плашете, орнаментите с растения в пастелни тонове могат да победят Ша, по-точно, ще привлекат дружелюбната положителна енергия Ци.

Детската стая.

Зоните в стаята – игрова, учебна и спалня, трябва да бъдат разделени и по цвят.

Ако детето има бюро, внимавайте да не закачи зад гърба си нарисувани чудовища от анимационните филми. А и самите вие не поставяйте там картини с диви животни и вода.

Ярки картини, мебели – всичко това е хубаво за децата. Зарадвайте се, ако вашето дете е налепило по стените на стаята си разноцветни плакати – това означава, че вашето дете има нюх за енергията Ци.


Няма коментари за тази публикация.

Напиши коментар

Подобни публикации

Диамантени гоблени Мандала
Диамантени гоблени Мандала 01 Oct 2020
Чували ли сте думата Диамантен гоблен мандала? Научете какво се крие зад нея, какво символизира манд..
0   4196
Прочетете още
Вземи с Бонус точки
Вземи с Бонус точки 01 Oct 2020
Всеки регистриран в сайта art-hobby.com потребител, при поръчка на продукт и заплащане цената на същ..
0   2124
Прочетете още
Диамантен гоблен Икона на св. Николай Чудотворец
Диамантен гоблен Икона на св. Николай Чудотворец 12 Nov 2021
Диамантен гоблен Икона на св. Николай Чудотворец..
0   813
Прочетете още
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка 13 Nov 2021
Поръчайте картина по номера от снимка - как да изберете правилната снимка ..
0   1607
Прочетете още

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка до офиса на еконт

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители