Акрилните бои са сухи! Какво да правя?


Акрилните бои са сухи! Какво да правя?

Акрилните бои са сухи! Какво да правя?

Акрилните бои се считат за най-популярните бои за рисуване от художници любители. Те се смесват много бързо един с друг, което води до ярки и наситени нюанси. Те също така имат широка гама от цветове, което е идеално за получаване на различни ефекти. Професионалните художници и дизайнери ги използват, за да създават своите произведения.

Тъй като акрилните бои са включени в комплектите за рисуване по номера, решихме да поговорим за често срещан проблем и неговото решение. Понякога отваряте кутиите с боя, започвате да рисувате платното и след това спирате поради липса на време. Но е жалко, когато се появят свободни дни, за да се върнат към любимото ви забавление, а акрилните бои са изсъхнали ...

Акрилът изсъхва моментално, тъй като основният му съставен елемент е водата. Когато завършват картини за оцветяване, разработчиците се опитват да направят бои с такава консистенция, с която да е удобно да се работи. Боите, затворени във фабриката, не се сгъстяват в продължение на няколко години. Но ако херметичността им е нарушена, въздухът навлиза и водата се изпарява. Затова се препоръчва да проверите цветовете, преди да започнете да рисувате по числа. Потопете четката във вода, подсушете я с памучен тампон и след това в боя. Направете няколко линии по платното. Ако линиите са прави и боята е лесна за нанасяне, тогава всичко е наред - творите!

Ако видите, че сместа се е сгъстила и мислите как да разредите акрилната боя, тогава първо опитайте с вода. Добавете 4-5 капки в бурканче, разбъркайте добре с клечка за зъби или кибрит. Не използвайте четки за това, те страдат много и стават неизползваеми за оцветяване. Ако това не помогне, следващата стъпка е да закупите акрилен забавител от нашия магазин.
 
Но има моменти, когато боите изсъхват напълно, стават като цветни камъчета. Този процес вече не е обратим и единственият изход е да вземете набор от палитри. Понякога мениджърите на нашия онлайн магазин могат да ви помогнат с това. Имаме възможност  при необходимост да ви направим допълнителни комплекти на боички. Проверете дали  вашата картина закупена от нашия магазин, тогава ще ви отговорим относно възможността за закупуване на нов комплект или замяна на изсъхнали акрилни бои. Ще отнеме 3-4 дни, ако трябва да ги направите.

Няма коментари за тази публикация.

Напиши коментар

Подобни публикации

Как да лакирате картина по номера?
Как да лакирате картина по номера? 15 Nov 2021
Как да лакирате картина по номера? ..
0   3096
Прочетете още
Изкуство по Фън Шуй
Изкуство по Фън Шуй 01 Oct 2020
За да спиш спокойно съвсем не е достатъчно да си платиш данъците и готово. Фън Шуй допуска червен цв..
0   3920
Прочетете още
Картини по номера и диамантени гоблени на  Ван Гог
Картини по номера и диамантени гоблени на Ван Гог 01 Oct 2020
Винсент Вилем Ван Гог е известно име в света на живописта. Дори тези, които не са запознати с техник..
0   3835
Прочетете още

Акрилните бои са сухи! Какво да правя?

Картина за рисуване по номера - Вечерно море ZP 5064

Картина за рисуване по номера - Вечерно море ZP 5064

Рисуване  по номера е един от най - популярните видове хоби. Това е нов вид творчество, който привлича все повече фенове и любители на живописта.✨Степен на сложност - среднаКомплектът за творчест..

45.00 лв.

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка до офиса на еконт

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители