Българската шевица е не само традиция. Тя е  едно от най-ценните достойнства и достижения на българката. Богата и разнообразна като елемнти и колорит, шевицата е израз на богата душевност на българката, шевицата е молитвата на нашите баби и майки и техния стремеж към красота и изящество. 
Символиката и естетиката на българската шевица са уникални. Всеки елемент има своя дълбок смисъл и послание. Най-често използваната фигура в българската шевица е ромбът. Тази водеща фигура не е плод на случайно хрумване и изобретателност, а е внимателно подбран елемент, изразяващ житейския опит на българина. Тази фигура е акцент върху пожеланието за плодовитост
Основна роля в българската шевица играят цветовете. Това са червеният и зеленият цвят върху бяла основа.Червеният цвят за българите символизира майчината кръв и продължението на живота. Той предпазва от “лоши очи” и уроки. Зеленият цвят дава израз на вечно възраждащия се живот и се свързва с дървото на живота - универсалният човешки символ за Всемира.Белият цвят разкрива силата на чистотата, нетленността, неопетнената младост и божествената светлина. 

Във всеки комплект на Диамантените мозайки има  задължителни неща:

-       платно с нарисувана на него схема  

-      комплект от цветни квадратни или кръгли   диамантчета.

-       специален химикал  

-      малка чинийка

Доставка до 2 работни дни.

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв. до офис на Еконт.

Бърза поръчка може да направите и на телефон 0876674447

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Българска шевица - диамантен гоблен 010101

  • Код на продукта: 010101
  • Наличност: В наличност
  • 8.00лв.


Тагове: Българска шевица - диамантен гоблен

Диамантени гоблени от производител